Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ




Στο  δικηγορικό γραφείο «Καζαντζής και Συνεργάτες» αναλαμβάνουμε, σε συνεργασία με  εξειδικευμένους συνεργάτες μας στη Βουλγαρία, νομικούς και λογιστές, την υποστήριξη στην ίδρυση και τη λειτουργία της εταιρείας σας στη γειτονική μας χώρα.

Είτε έχετε ήδη αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο και ενδιαφέρεστε για την προοπτική επέκτασης στα βαλκάνια, είτε θέλετε το πρώτον να συστήσετε εταιρεία στη Βουλγαρία, με τη σωστή καθοδήγηση, το στήσιμο βουλγάρικης εταιρείας μπορεί να αποδειχθεί ένα εγχείρημα εύκολο και γρήγορο, απελευθερώνοντας σας  από τους δυσμενείς όρους φορολόγησης του ελληνικού κράτους και  απολαμβάνοντας τα ίδια ακριβώς δικαιώματα με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή εταιρεία.

 Τα πλεονεκτήματα από την ίδρυση εταιρείας στη Βουλγαρία είναι τεράστια, ενώ η διαδικασία της σύστασης απαιτεί πολύ λίγο χρόνο και χρήμα  για τα ελληνικά δεδομένα.  Από το 2007 η Βουλγαρία έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έκτοτε όλες οι οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές  διέπονται από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. 
Επιγραμματικά αναφέρουμε τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα από τη σύσταση εταιρείας στη Βουλγαρία:
  1. Αποφυγή του πολύπλοκου ελληνικού φορολογικού συστήματος και σταθερή φορολογία των εταιρικών κερδών άνευ κλιμακίων στο 10%.
  2. Η διανομή μερίσματος επιβαρύνεται με επιπλέον 5%.
  3. Τα εκδιδόμενα από Βουλγάρικες Εταιρείες τιμολόγια αναγνωρίζονται κανονικά σε όλες  τις χώρες της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
  4. Δυνατότητα επιλογής  από τις εταιρικές μορφές αυτήν που εξυπηρετεί καλύτερα τους σκοπούς σας. Προτείνουμε την σύσταση ΕΠΕ ή μονοπρόσωπης ΕΠΕ, με ελάχιστο όριο μετοχικού κεφαλαίου να ξεκινάει από 1 Ευρώ, μία τουλάχιστον απαιτούμενη μετοχή,  ένα τουλάχιστον πρόσωπο ως διαχειριστής  και  συντελεστή φορολογίας 10%, ενώ για την ίδρυση  ΑΕ, απαιτείται ελάχιστο κεφάλαιο 50.000 λέβα (25.650 €).
  5. Η ίδρυση βουλγάρικης εταιρείας ολοκληρώνεται σε λίγες μόνο μέρες ενώ δεν απαιτείται η παρουσία σας στη  Βουλγαρία καθώς η υπογραφή των εγγράφων μπορεί να  γίνει και στο προξενείο. 
  6.  Το ίδιο το κράτος προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα: Η στρατηγική θέση της Βουλγαρίας ευνοεί τις εμπορικές σχέσεις με άλλα κράτη,  τα ενοίκια είναι φθηνά, το κόστος ζωής χαμηλότερο, το εργατικό δυναμικό αμείβεται με μέσο όρο 300€ το μήνα.
  7.  Tέλος πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωτική η ενοικίαση χώρου για να στεγάζεται η εταιρεία, καθώς είναι απολύτως νόμιμο να χρησιμοποιεί ως έδρα της τα γραφεία μας στη Βουλγαρία.
ΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ:

  •  Πραγματοποιούμε την προαπαιτούμενη  έρευνα αγοράς και σας ενημερώνουμε για το αγοραστικό κοινό  της Βουλγαρίας και τα οικονομικά μεγέθη πριν πάρετε την απόφαση σύστασης της εταιρίας.
  •  Συγκεντρώνουμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τα μεταφράζουμε επίσημα.
  •  Σας παρέχουμε τη δυνατότητα στέγασης της εταιρίας σας στα γραφεία μας.
  •  Παρέχουμε πλήρη νομική  κάλυψη  και  σε συνεργασία με εξειδικευμένους λογιστές και  φοροτεχνικούς, λογιστική παρακολούθηση της εταιρίας σας. 
  •  Σας ενημερώνουμε για δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης σας στη Βουλγαρία
  • Παρέχουμε  πληροφορίες σχετικά με την αγορά ακινήτων και την κυκλοφορία αυτοκινήτων στη Βουλγαρία.
Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για όποια πληροφορία χρειαστείτε  στο τηλέφωνο του δικηγορικού  γραφείου «Καζαντζής και Συνεργάτες», 2310 253 830 ή στο κινητό  6983450429.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου